marți, 21 februarie 2012

Extraterestri si populatia Dropa

In urma cu 6000 de ani, un vas spatial ar fi aterizat in regiunea Bayan-Khara-Uula (intre China si Tibet) si n-ar mai fi putut pleca din cauza lipsei de “carburant”. Triburile locale nu i-au acceptat pe acesti extraterestri si i-ar fi masacrat aproape in totalitate.
Extraterestrii supravietuitori ar fi lasat urme ale trecerii lor in doua triburi: Ham si Dropa. Membri acestor triburi sunt fiinte fragile care ating aproximativ 1,30 m inaltime si care pana in zilele noastre au rezistat la orice tentativa de clasificare etnica, fiind un amestec intre naufragiatii din spatiu si indigeni.

Din inaltimile muntilor Bayan-Khara-Uula, la frontiera dintre China si Tibet, o echipa de arheologi a efectuat o cercetare extrem de detaliata a unei serii de grote conectate intre ele. Interesul oamenilor de stiinta a fost excitat de descoperirea unei serii de morminte aliniate, continand scheletele unei rase de oameni foarte stranie, avand corpurile fragile si capetele largi si supradezvoltate.

La inceput s-a crezut ca aceste camere au fost leaganul unei specii necunoscute de primate. Dar seful expeditiei, arheologul chinez profesorul Chi Pu Tei a ridicat firesc intrebarea: Cine a auzit de maimute care sa-si ingroape semenii?
[Image: ats50946_al26big2-1.jpg]
In timpul cercetarii scheletelor, un membru al echipei a dat peste un disc mare de piatra pe jumatatae ingropat in praful din solul grotei...

[Image: ciencia_dropa08.jpg]


Oamenii de stiinta au intors pe toate fetele descoperirea. Aceasta semana, intr-un fel, cu un disc pentru gramofon de varsta pietrei. In conturul sau, discul avea o gaura si striatii in spirala catre marginea sa. O privire mai atenta a aratat ca acestea erau de fapt o linie continua in spirala cu inscriptii si caractere. Obiectul s-a dovedit a fi o “inregistrare”. Dar in 1938 nimeni nu poseda cheia acestui incredibil mesaj. Discul a fost arhivat printre alte obiecte descoperite in zona. Nimeni nu stia semnificatia sa.

La Pekin, numerosi experti au incercat sa traduca, timp de 20 de ani, hieroglifele misterioase, insa totul a esuat. Pana la urma, un profesor, doctorul Tsun Um Nui, a spart codul si a inceput sa descifreze "razele vorbitoare” si a permis realizarea catorva implicatii extraordinare revelate de disc. Concluziile profesorului chinez au fost atat de uluitoare incat au fost imediat suprimate. Academia de Preistorie din Pekin i-a interzis sa-si publice descoperirile.

Doi ani mai tarziu, in 1965, profesorul si colegii lui au obtinut permisiunea de a-si dezvolta teoria. Titlul sau, destul de intrigat este: Textul cioplit privind vasele spatiale care, conform discurilor, au aterizat pe Terra acum 12000 de ani. Inregistrarile (mai tarziu au fost gasite 716 discuri cioplite in aceeasi grota) povesteau istoria surprinzatoare a sondei spatiale cu locuitori de pe alta planeta care s-a prabusit in zona muntoasa de la Bayan-Khara-Uula.

Straniul text in spirala indica faptul ca intentiile pacifiste ale “vizitatorilor” au fost prost intelese si ca numerosi dintre ei au fost vanati si ucisi de catre tribul Ham care traia in cavernele apropiate. Dupa spusele profesorului, una dintre liniile hieroglifelor indica urmatoarele: Cei din Dropa au coborat din mari in aparatul lor aerian. Barbatii nostri, femei si copii s-au ascuns in grote de zece ori inaintea rasaritului soarelui. Atunci cand la sfarsit au inteles limbajul semnelor celor din Dropa, au stiut ca noii veniti aveau intentii de pace... O alta sectiune exprima “regretul” tribului Ham pentru ca vasul si vizitatorii s-au prabusit in muntii atat de indepartati si dificil accesibili si ca nu existau mijloace de a contrui o noua nava pentru ca cei din Dropa sa se poata reintoarce pe planeta lor.

In anii care au urmat decoperirii primului disc, arheologii si antropologii au aflat mai multe despre regiunea izolata de la Bayan-Khara-Uula. Si multe informatii par sa ateste strania istorie povestita de discuri. In regiune circula o legenda care vorbeste de oameni mici, fragili cu fata galbena ce au sosit din mari acum foarte foarte mult timp. Acesti oameni aveau capuri mari, protuberante si corpuri plapande. Erau atat de oribili si respingatori incat au fost vanati calare de catre barbatii din triburile locale. In mod straniu, descrierea acestora corespunde celei a scheletelor descoperite in caverne de catre profesorul Cji Pu Tei.

Pe peretii grotelor arheologii au descoperit reprezentari primitive ale rasaritului Soarelui, ale Lunii, ale stelelor neidentificabile si ale Terrei. Toate erau legate prin linii si puncte. Ca si discurile, desenele din grota au fost datate ca avand o vechime de aproximativ 12.000 de ani. Grota a fost locuita intotdeauna de triburi semi-troglodite cunoscute sub numele de Ham si Dropa, oamenii avand o aparenta bizara. Fragili, subtiri, membrii tribului nu masurau mai mult de 5 picioare inaltime si nu erau tipici chinezi si nici tibetani. Originea lor rasiala, indica un expert, este un mare mister.


1947: Expeditia doctorului Karyl Robin-Evans. La scurt timp dupa al doilea razboi mondial, profesorul polonez Lolladoff a aratat un disc straniu omului de stiinta englez, profesorul Karyl Robin-Evans. Lolladoff a declarat ca a cumparat discul din Mussoria (India de nord) si ca presupune ca discul provenea de la un popor misterios numit “Dzopa” care l-ar fi utilizat pentru ritualuri religioase. In 1947 doctorul Robin – Evans a efectuat o calatorie in tinuturile misterioase ale populatiei Dzopa, traversand zona Lhasa (Tibet) unde a obtinut o audienta cu al 14-lea Dalai Lama. Pe drumul acestei regiuni foarte dificil de accesat, din nord-estului Himalayei, omul de stiinta a fost abandonat de calauzele sale tibetane speriate de Bayan-Khara-Uula. Doar cu pretul unui extraordinar efort el a reusit sa ajunga la destinatie.

Dupa ce a capatat increderea indigenilor, doctorul Karyl a primit invataturile unui profesor de limba locala care l-a invatat bazele limbii Dzopa. Tot el l-a invatat despre Lurgan-La, gardian al religiei Dzopa. Lurgan-La a indicat ca acestia isi aveau originea de pe o planeta din sistemul Sirius. Ei au intreprins acum aproximativ 20.000 de ani si apoi in anul 1014 doua misiuni de explorare pe Terra. In 1014 a avut loc o prabusire care nu a permis supravietuitorilor accidentului sa paraseasca Terra. Doctorul Karyl a decedat in 1974. Raportul sau a fost publicat in 1978.

Cateva remarci.
Dzopa sunt adesea numiti Dropa (diferenta este pur fonetica). In 1947 Tibetul nu era sub tutela chinezilor deci calatoria profesorului chinez s-a putut desfasura cu usurinta. Raportul doctorului Evans dateaza prabusirea in 1014 in timp ce toate celelalte surse sustin contrariul si anume vorbesc de o prabusire care ar fi avut loc acum 12.000 de ani. Aceasta divergenta ramane inexplicabila pana astazi.


Dupa istoria lui Lurgan-La, populatia Dropa ar fi descendenti directi din “stranii” calatori spatiali. Cu ocazia vizitei sale din 1947 a fotografiat si cuplul regal Dropa Hueypah-La (1,20 m) si Veez-La (1 m).

1968: W. Saitsev si profesorul Tsum Um Nui. In 1968 omul de stiinta rus W. Saitsew a publicat un articol de senzatie declansand un mare interes despre extraterestrii care ne-au vizitat planeta in trecut. Informatiile lui erau bazate pe munca efectuata de profesorul Tsum Um Nui in 1962.

1962: profesorul Tsum Um Nui. In 1962, profesorul chinez Tsum Um Nui a inceput sa decodeze si sa traduca partial discurile de piatra si si-a publicat descoperirile, care au fost atat de extraordinare incat Academai de Stiinta din Beijing i-a intezis mai intai publicarea. Raportul profesorului Tsum povestea istoria dramatica a unui grup de indivizi numiti Dropa al caror vas spatial s-a probusit in muntii Bayan-Khana Uula acum 12.000 de ani, si care, dupa ce a realizat imposibilitatea de a parasi Terra, a trebuit sa suporte un mediu destul de ostil pentru a supravietui. Profesorul chinez si-a publicat raportul dupa ce a primit permisiunea academiei ceea ce i-a adus deraderea a numerosi arheologi. Intristata de eceste evenimente, profesorul Tsum a emigrat in Japonia unde a murit in 1965. (In China nu este recenzata nici o minoritate etnologica cu numele de “Dropa” sau “Dzopa).



1995: o proba etnologica. In 1995, in provincia Sichuan, situata alaturi de muntii Bayan-Khaar-Uula, au fost descoperiti 120 de membri ai unui trib neclasifiat din punct de vedere etnologic. Cel mai mic membru al sau masoara in inaltime doar 2 picioare. Este vorba despre Dropa/Dzopa.

Ham si Dropa.Numele de Ham ar fi de fapt o deformare a lui Kham, venind din Kham-pa (omul din Khama), desemnand persoanele care locuiesc in partea de est a Tibetului. Termenul Dropa desemneaza Drok-pa, adica locuitorii din regiunile muntoase ale Tibetului si care sunt in mare parte oierii de pe inaltimi.
[Image: images-1.jpg]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu